Готуємо на полюванні

24 января 2022

Гастрономічна цінність качиного м’яса відома з глибокої давнини. Однак сьогодні мова піде не про високу кухню, а про те, що ж можна приготувати з качки прямо на полюванні. До числа найпростіших рецептів, які під силу повторити кожному, відноситься жарена качина грудка. Для її приготування з собою в поля вам знадобиться взяти всього лише сковорідку.


Отже, на порцію зазвичай вистачає грудки, що зрізана з однієї крякової качки (у випадку чирянок знадобиться пара). Обскубуємо пір’я та ретельно обпалюємо тушку птиці, після чого зрізаємо грудні м’язи разом зі шкірою та підшкірним жирком. Робимо зі зовнішньої сторони надрізи, щоб шкіра, що стягує під час готування, не деформувала м’ясо. Посипаємо грудки перцем великого помелу та обмазуємо їх гранатовим соусом (крім нього, основою для маринаду може бути соєвий соус, що розведений у лимонному соку, мед, гірчиця з меленим часником і т.д.). Сіль у маринад краще не додавати — вважається, що підсолене м’ясо починає активно віддавати вологу, і грудки можуть вийти пересушеними; краще солити їх ближче до кінця приготування. Маринуватися грудки повинні не менше ніж 30 хвилин.


На розігріту на багатті сковорідку додаємо вершкове масло, і як тільки воно розтопиться — кладемо грудки шкірою вниз так, щоб вони не торкались один одного. Час приготування — по півтори-дві хвилини з кожної сторони. Важливо не пересмажити, тому що ніжне м’ясо втратить свій смак та аромат.


А якщо бажаєте спробувати страви з качки, які приготували професіонали, — є рішення. Замовте їжу з Кулінарного дому «ІБІС». Усі страви будуть не тільки смачними, але й дуже корисними. На вибір є запечена пікантна качка, яка фарширується яблуками; найсвіжіший салат з овочів і грудки пекінської качки; а також качині ніжки «Конфі» по-французьки, вони вже точно не залишать вас байдужим. Смачного — і ні пуху ні пера!


Автор: редактор журналу «Світ захоплень: Полювання&Зброя» Миколай Дмитрієв


Спробуйте готові страви:

Качка фарширована  яблуками
Качка фарширована яблуками
550 грн. / 1000 г
Приготуємо за 24:00 год.
Швидкий перегляд
Додати в обране
Add to comparison table
Качині ніжки  "Конфі"  по-французьки
Качині ніжки "Конфі" по-французьки
180 грн. / 200 г
Приготуємо за 02:00 год.
Швидкий перегляд
Додати в обране
Add to comparison table
Салат із овочів та грудки пекінської качки
Салат із овочів та грудки пекінської качки
98 грн. / 200 г
In stock
Швидкий перегляд
Додати в обране
Add to comparison table