Готуємо разом страви із лосося!

January 12, 2021

Брускета з лососем та мусом Фета в домашніх умовах

Інгредієнти:

Багет білий або житній – 1 шматочок
Лосось слабосолений  – 25 г
Мус Фета – 20 г
Огірки свіжі – 17 г
Яйце перепелине – 2 шт.
Соус бальзамічний – 3 г
Рукола – для декору
Багет нарізаємо навскіс завтовшики  1-1,5 см та обсмажуємо з обох боків на сковороді (без олії)  до хрумкої скоринки. Підсмажувати багет потрібно так, щоб він підрум’янився зовні та залишався м’яким усередині. 
Багет намащуємо мусом Фета 
Миємо огірок, руколу та перепелині яйця. Перепелині яйця варимо.
Огірок та лосось нарізаємо тонкими слайдами, скручуємо рулетиком  і викладаємо з одного краю багета. Так само слайсами нарізаємо лосось і викладаємо у центрі багета, щоб один край накривав огірок.
Очищаємо перепелині яйця, розрізаємо на дві рівні частини вздовж та розміщуємо на протилежному від огірка краї. Прикрашаємо готову смакоту листочком руколи та поливаємо соусом Бальзамік.
Замість багета можна використовувати італійську чіабату, але кількість інгредієнтів потрібно збільшити втричі.

Страва готова до споживання, смачного!


Млинці з лососем та фетою

Інгредієнти:

Млинці:
Молоко чи вода – 300 мл
Яйця – 2 шт.
Борошно – 200-250 г
Олія – 1 ст. ложка 
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – дрібка
Начинка:
Лосось – 12 г
Сир фета – 12 г
Часникове масло  – 2 г
Мікс (кріп та петрушка) – 3 г
Спершу приготуємо млинці. 
Розбиваємо яйця в миску чи іншу ємкість та за допомогою міксера збиваємо в пишну піну. Додаємо сіль та олію і продовжуємо збивати. 
Підігріваємо молоко чи воду, але не доводимо до кипіння, вливаємо до початкової маси та постійно перемішуємо, доки не зникнуть грудочки, а маса не стана подібною до рідкої сметани.
Розігріваємо сковорідку та виливаємо готову масу тонким шаром так, щоб рідина повністю покрила дно сковорідки. Смажимо з двох сторін до рум’яного кольору. 
Після приготування млинців починаємо готувати начинку. Інгредієнти для начинки розраховані на один млинець.
Беремо сир фета та змащуємо ним весь млинець. Нарізаємо лосось тонкими слайсами та викладаємо поверх сиру. Додаємо трішки часникової олії та посипаємо подрібненим кропом чи петрушкою.
Звертаємо рулетиком та нарізаємо під кутом 45 градусів по 50 г. 

Страва готова до споживання, смачного!


Закуска «Рибний дует»

Інгредієнти:

Філе судака – 450 г
Лосось, животики – 800 г 
Яйце – 1 шт.
Крупа манна – 60 г 
Приправа до риби – 2 г
Сіль та перець – за смаком
Філе лосося відділяємо від шкірки та ділимо на дві частини по 400 грамів. Одну частину нарізаємо кубиками довільної форми та відправляємо в м’ясорубку. До отриманого фаршу додаємо одне яйце, манну крупу та сіль із перцем за смаком.  
Нарізаємо судак кубиками приблизно 1 см, додаємо до фаршу та перемішуємо. 
Розігріваємо духовку до 170 градусів.
Беремо деко або форму для випічки, змащуємо олією та викладаємо, покриваючи дно животиками. Отриманий фарш викладаємо зверху. 
Випікаємо 25 хвилин  до готовності. 

Страва готова до споживання, смачного!