Sangiovese Di Toscana Sassaia Di Albereto Igt Tenute Stefano Farina

16 сентября 2019


На сьогодні дім STEFANO FARINA – це п'ять маєтків, розташованих на сертифікованих виноградниках П'ємонту, Тоскани й Апулії.

На початку 2000-х років відбувається ньюренесанс Тоскани, коли, крім продовження успішного розвитку класики і гостроактуальних на той час супертосканців, з'являються абсолютно інноваційні вина в категорії IGT, позиціонування яких у цьому класі дає змогу суттєво розширити інтерпретацію класики регіону. 

Саме до таких вин і належить Sassaia di Albereto Sangiovese di Toscana IGT — у всіх сенсах інноваційне вино від прогресивного винороба. Сама ж виноробня Albereto має сукупну площу 50 гектарів, з яких близько 20 га — це саме виноградники. 

Ідеальна експозиція на правому березі річки Арно. Переважно вапнякові ґрунти з мергелевими включеннями, що дають цікавий результат саме у форматі Санджовезе. Вино вироблено за інноваційною схемою, яка передбачає винифікацію в метал-танках з наступною витримкою в славонських бариках.


Вердикт експерта:

90 (100)




Основні характеристики:

Країна: Італія

Власник: Stefano Farina

Марка: Fattoria di Albereto


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ

Прозорість і колір — глибокий червоний колір і внутрішнє світіння.

Аромат — цілком розвинені таніни і добре окреслені плодові складові. Від ягідних відтінків до сухої трави і м'якої бальзаміки.

Смак — добре структурований, з тонкою плодовою кислинкою, доволі розвиненими танінами і прянощами у фіналі.

КАВІСТ & КУРТЬЄ:

Прозорість і колір — чистий рубіновий колір із достатньою глибиною і чистим меніском.

Аромат – округлий і дуже багатий з добре вираженими фруктовими відтінками – від дрібних червоних лісових ягід до кісточкових.

Смак — дуже цікавий у своїй трансформації – від легкої «зеленої» кислотності (плодової в самому початку) до сукупності джемових відтінків з різноманітними сухими прянощами.