Paulaner Hefe Weissbier Dunkel

9 июня 2020


Пиво під каштанами…

Легендарний дункельвайцен від знаменитої баварської пивоварні Paulaner Brauerei GmbH & Co. Без зайвої скромності марка заявляє про себе, як про безумовного лідера в сегменті саме оригінального експортного (в сенсі на експорт) баварського (мюнхенського) пива. 

Варто зазначити, що те пиво, яке традиційно пили в усіх баварських містах із XVII століття, остаточно оформилося в індустріальному стандарті тільки наприкінці 60-х років ХІХ століття. І саме таким, можливо навіть еталонним, варіантом класичного Weissbier Dunkel із часом став Paulaner Hefe Weissbier. 

Наразі пиво належить до однієї з традиційних "лінійок" компанії, куди крім нього входять ще кілька класичних сортів. Щодо конкретно Weissbier Dunkel це: 

- у нинішньому прочитанні за стилем — класичний дункельвайцен 

- який виробляють відповідно до старовинного Закону про чистоту пива 

- із комбінації солодів, що охоплює світлий пшеничний, темний пшеничний, пльзенський світлий ячмінний і, нарешті, – темний мюнхенський ячмінний солод 

- високоактивні дріжджові культури 

- і хміль із дуже характерною назвою — Herkules із числа 20 найкращих у своїй категорії 

- а ще, це один із тих сортів, які офіційно поставляють на щорічне Мюнхенське свято «Октоберфест».


Вердикт експерта:

87 (100)




Основні характеристики:

Країна: Німеччина

Власник: Paulaner

Марка: Paulaner


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ

Прозорість і колір — красивий темно-каштановий колір зі стійкою шапкою та вельми енергійним мусом.

Аромат — характерний для цього виду, виражений злаковий із тонкою карамельністю та спеціями в самому фіналі.

Смак — характерний для цього виду, доволі плавний із зерновою нотою на самому початку і розвиненим щільним післясмаком, що характеризується різноманітними прянощами.

КАВІСТ & КУРТЬЄ:

Прозорість і колір — чистий м'який колір, із вираженим коричневим тоном у глибині та пишною стабільною піною.

Аромат – виключно повний і гармонійний. Переливи від свіжого квітково-мінерального до глибших злакових, а в самому фіналі – карамельний бісквітний.

Смак — деяка мінеральна свіжість і гірчинка рослинного характеру від потужного хмелю доволі швидко змінюється різноманітними за інтенсивністю та походженням відтінками солодкуватості. Причому початкова злакова солодкість пшеничного солоду плавно трансформується в карамельні ноти і через кавові та какао-боби – в кондитерські прянощі.