Nik Weis Saar Riesling VDP

16 августа 2018


Мозель-Саар-Рувер

Класичний мозельський рислінг категорії VDP від дуже традиційної і несподівано інноваційної саме в цьому вині (від Nik Weis) компанії St. Urbans-Hof. Власне, це авторське вино від молодого, але вже цілком знаного винороба Ніка Вейсса, нинішнього власника компанії вже в третьому поколінні. Автентичний мозель, але в новому читанні і з урахуванням суворих вимог VDP — Німецької асоціації якості і винних домів.

Варто зазначити, що цей рислінг з одного дуже цінного і незвичайного виноградника, площа якого — лише 9 гектарів. Він розташований на схилах великого пагорба, який живить велика кількість струмків. Навіть у найсухіші роки виноградники ніколи не страждають від нестачі вологи. До того ж, вдала експозиція дає змогу отримувати оптимальну кількість сонячного тепла для того, щоб лоза розвивалася гармонійно і упродовж тривалого часу: середній вік 40-60 років, але збереглися кущі, посаджені ще на початку минулого століття. 

Ще один важливий момент — для ферментації використовуються виключно і тільки «дикі» дріжджі — ті, що є на ягоді, і ніякі інші.


Вердикт експерта:

90 (100)




Основні характеристики:

Країна: Німеччина

Власник: St. Urbans-Hof

Марка: Nik Weis Saar


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ (ПОРТРЕТ ВИНА): 9,77

Прозорість і колір — ідеально прозоре, з легкими солом'яними і смарагдовими відтінками.

Аромат — типовий північний рислінг з багатим плодовим букетом, легкими мінеральними відтінками і рослинними складовими. Добре виражені свіжі фруктові ноти і цитрусова кислинка.

Смак — характерний для цього сорту, легка рослинна мінеральність (шиферна) і добре збалансована кислотність (цитрусово-мінеральна), надають свіжості і повністю асимілюють залишковий цукор.

АВТОРТЕСТ: 9,77

На диво добре збалансована кислотність традиційного рислінгу. Легка плодова солодкість, тонка мінералізація і лимонно-бісквітна солодкуватість визначають перший і дуже яскравий в перших враженнях вдих. Видих — як продовження кондитерських вражень. За практично цілковитої відсутності спиртової складової з'являються тони печених плодів, дині, легка бальзамічна і більшою мірою медово-рослинна (солодка) нота. Фінал — ледь цитрусовий і дуже свіжий.