Clos Martin VSOP Armagnac

16 августа 2018


«...Grand-père de cognac»

Арманьяк — один із найстаріших напоїв у світі, що має понад 700-річну історію. Clos Martin від компанії Marussia Beverages на сьогодні є «еталоном стилю напою арманьяк». Варто зазначити, що арманьяк Clos Martin здавна і до наших днів виробляють виключно традиційним методом: 

  • дистиляція спиртів у маленьких перегінних кубах (це саме арманьячний мідний аламбік особливої конструкції); 
  • бочки для дозрівання напою виробляються за старовинним методом із деревини дуба, що росте в цьому ж регіоні; 
  • дистилят потрапляє в бочки в первісному вигляді (без домішок); 
  • постачальники винокурні — обмежене число виноградарів, що пропонують бездоганну сировину. 

Особливості, характерні для CLOS MARTIN VSOP: 

  • за законом арманьяк категорії Very Superior Old Pale (VSOP) має провести в бочці щонайменше 4 роки; 
  • Clos Martin VS витримується в дубових бочках не менше ніж вісім років перед купажуванням; 
  • це класичний бленд сортів Бако і Уні Блан; 
  • Clos Martin VSOP і XO — 100% Bas-Armagnac (Ба-Арманьяк).


Вердикт експерта:

87 (100)




Основні характеристики:

Країна: Франція

Виробник: Clos Martin

Марка: Clos Martin


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ: 9,77

Прозорість і колір — глибокий золотавий з бурштиновими відтінками.

Аромат — характерний для цього виду, благородний «рансьє» з деякою домінантою квіткових і спецій.

Смак — характерний для цього виду міцних напоїв, чистий з ідеально асимільованими тонами спирту, легкою мінеральною складовою, спеціями і тонкою сухою деревною нотою у фіналі.

КАВІСТ & КУРТЬЕ: 9,77

Прозорість і колір — чистий бурштиновий колір, з блиском на дзеркалі.

Аромат — комплексний і красивий у своїй глибині.

Еволюція — від квіткових (фіалка, резеда), через суху траву – до пряних відтінків і спецій (імбир, суха цедра, какао-боби).

Фінал — тонкі деревні (стара бочка) і ледь димні нотки.

Смак — дуже цікавий своїм симбіозом плодових, мінерально-рослинних і терпко-деревних складових. Перший смак – пряма репліка до зацукрованих фруктів, цукатів і цедри. Згодом з'являється легка квіткова та трав'яна мінеральна нота. А в самому фіналі через спеції – апеляція до деревних танінів і тонкої копченої нотки.