Clarendelle Rouge By Haut-Brion 2012

30 января 2019


...by Haut-Brion

Clarendelle — відносно новий проект від легендарної сім'ї Dillon, запущений у 2005 році.  

Діллони відомі насамперед тим, що на сьогодні саме вони (в особі принца Роберта Луї Франсуа Марі Люксембурзького) є власниками п'яти великих Шато в Бордо, зокрема легендарного Haut-Brion, знаменитого La Mission Haut-Brion, класичного правобережного Château Quintu. 

Компанію було створено на початку 30-х років минулого століття, її засновником став Кларенс Дуглас Діллон — американський політик, дипломат, 57-й міністр фінансів США. До речі, дуже довгий час його інвестиції у виноробство Бордо вважалися найбільшими, а з довоєнних — рекордними. Володіючи такими серйозними активами у сфері преміальних продуктів, компанія почала розвивати й базовий сегмент і, безумовно, з використанням наявного ресурсу. Тому, нехай і завуальовано, але Clarendelle — це, по суті, формат третіх-четвертих вин саме від відомих Шато. 

У версії 2012 року Clarendelle rouge bordeaux виготовлено із 79-відсоткового Мерло, 14-відсоткового Каберне Совіньон, 7-відсоткового Каберне Фран і являє собою класичний варіант бордоського женерика. Його вироблено за традиційною схемою, але з використанням особливої за технологією виніфікації і доволі тривалої мацерації, з обов'язковою малолактичною ферментацією. Перебування в деревині має місце, але настільки ж важливою є і пляшкова витримка в погребі компанії перед продажем.


Вердикт експерта:

92 (100)




Основні характеристики:

Країна: Франція

Власник: Clarence Dillon Wines

Марка: Clarendelle


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ

Прозорість і колір — глибокий темно-червоний колір з рубіновими відблисками на дзеркалі.

Аромат — комплексний, плодовий, із чітким акцентом на лісові ягоди і вираженими бальзамічними тонами.

Смак — гранично рівний, з розвиненими танінами, легкою плодовою кислотністю і тонкими деревними відтінками. Фінал доволі свіжий і асимільований.

КАВІСТ & КУРТЬЄ

Дуже рівне за своєю текстурою, глибоке і багате вино, наповнене плодовими ароматами і з вираженим ягідним смаком. Присутність відтінків тютюну, сухої трави, тонких прянощів, а також легке «фюме», додає нюансів. Післясмак еластичний, з доволі широкою гамою плодових відтінків – від сухої малини й ожини до свіжих відтінків чорниці та чорної смородини в самому фіналі.