Chianti Classico Riserva Banfi

30 сентября 2019


CHIANTI CLASSICO RISERVA 

Шанований тосканський виробник Кастелло Банфі (Castello Banfi) ось уже кілька десятків років із завидною регулярністю створює видатні вина. Наразі інтереси дому простягаються на кілька виноробних регіонів Італії. Але саме Тоскана, як один з перших активів, так і залишилася й до сьогодні чи не найулюбленішим проектом Дому. 

Виноградники, що належать Дому в Тоскані, розташовуються, зокрема, і на землях від Сієни до Флоренції — якраз у найвищій кваліфікаційній зоні області Chianti Classico. Саме це і дає змогу створювати флагманське вино регіону — CHIANTI CLASSICO RISERVA. Виготовляється вино в суворій відповідності до високих вимог регламентації, що пред'являються до цього найменування, а деякі параметри в межах внутрішніх вимог Дому (існує ціла комплексна програма) навіть певною мірою зведені у ранг абсолюту. 

Сортовий склад — цілковите домінування Санджовезе з незначним використанням Канайоло і Каберне Совіньон. Алкогольна ферментація здійснюється за класичною схемою з деяким періодом мацерації на осаді і фіналізується 12-місячною витримкою в бочках зі славонського дуба (60-120 гл), де, до речі, відбувається і малолактична ферментація. Потім передбачено старіння в пляшці — щонайменше 6 місяців


Вердикт експерта:

91 (100)




Основні характеристики:

Країна: Італія, Тоскана

Власник: Castello Banfi

Марка: Castello Banfi


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ

Прозорість і колір — глибокий рубіновий колір із гранатовими переливами на лінзі вина.

Аромат — комплексний і повний. Рясно фруктовий, а в розвитку з’являються прянощі і елегантна деревна нотка.

Смак — авжди збалансований з асимільованим спиртом і тонкою кислотністю плодового характеру в першому смаку. Потім у справу вступають таніни (як правило добре розвинені) і відтіняють деяку ягідність післямаку.

КАВІСТ & КУРТЬЄ:

Прозорість і колір — розвинений червоний колір із рубіном у глибині (внутрішнє світіння) і гранатовими відблисками на меніску.

Аромат – доволі складний у своїй трансформації – від солодкого до бальзамічного. Плодово-ягідний джем, потім прянощі кондитерського характеру, а в фіналі – шкіра (сап'ян).

Смак — глибокий і складний у своєму розвитку – від кісточкових ягідних свіжих, через глибокі бальзамічні, до сухих фруктів і тонкої лісистості з розвиненими деревними танінами.