Прекрасна вода
Яскравий приклад нового прочитання класичного французького вина з традиційного регіону виробництва, що вже отримало найвищий класифікаційний статус і, відповідно, було створено в рамках цих високих вимог.
Chateau Belles Eaux в його червоній версії — доволі традиційне. Для виробництва використовують переважно два дозволені регламентом сорти винограду — Syrah і Grenache Noir.
Збір здійснюється тільки вночі. Ферментація відбувається за низьких температур (12–15 градусів) і триває близько чотирьох днів. Половину вина витримують у бочках із французького дуба упродовж 12 місяців, а половину — в металевих ємностях. Ну і плюс до цього є певні особливості винифікації — власне ноу-хау маєтку. Це не тільки конкретні часові та температурні режими, а й певна комбінація технологічних дій.
Вердикт експерта:90 (100)
|
ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ
Прозорість і колір — виражений і глибокий червоний колір з відтінками граната.
Аромат — комплексний і повний аромат із вираженим плодовим характером, причому це саме стиглі фрукти. Присутні легкі відтінки кондитерських спецій і здоби.
Смак — щедрий з цілком асимільованим спиртом. Мультиягідні та джемові ноти вдало закривають таніни й увиразнюють тонку теплу деревну ноту у фіналі.
КАВІСТ & КУРТЬЄ:
Прозорість і колір — насичений гранатовий колір із відтінками синьої ягоди на лінзі.
Аромат – цілий комплекс складних комбінацій сухих кондитерських спецій і свіжих темних ягід.
Смак — вино дуже рівне у своїй кислотності. Видих теплий без зайвого спирту, наповнений ягодами, стиглими танінами і тонкою благородною лісистою нотою.
Глибоке повне вино в цілком вираженому південному стилі, проте не позбавлене певної елегантності.
0 комментариев
Написать комментарий