Castello Della Sala Bramito

9 ноября 2018


Браміто динаміто

Прем'єра цього доволі неординарного вина відбулася в 1994 році і стала свого роду новим етапом у розвитку одного з найцікавіших господарств родини Антінорі — Castello della Sala. Цей маєток Антінорі придбали в 1940 році, він розташований за 20 кілометрів від міста Орвієто. До речі, сам замок є типовим прикладом середньовічної оборонної архітектури і належить до найцінніших пам'яток регіону. Мікроклімат тут зазвичай доволі прохолодний, що ідеально для білих вин. А багаті глиною ґрунти і східна експозиція виноградників дають змогу характеризувати «кліма» як один із найцікавіших виноградників у численних і різноманітних володіннях Антінорі. Класифікується як Umbria IGT і виготовляється лише із Шардоне. Технологічно це доволі складне вино, оскільки визначається застосуванням цілої низки делікатних операцій, таких як: комбінована винифікація, суворе дотримання певного температурного режиму і короткий період старіння у деревині та частково у ємностях зі сталі.

Вердикт експерта:

90 (100)




Основні характеристики:

Країна: Італія

Власник: Antinori

Марка: Bramito


ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ: 9,65

Прозорість і колір — глибокого солом'яного кольору з ідеальною прозорістю та блиском рідина. На дзеркалі – легкі смарагдові відтінки.

Аромат — свіжий і досить складний із легкими рослинними нотами в першому відчутті. Динаміка зумовлює появу легких кремових нот, горіхових тонів і тропічних плодів.

Смак — глибоке і повне в смаку вино з ідеальним балансом кислотності. Спершу смак характеризується тонкою мінеральною нотою рослинного характеру. Потім з'являються плодові тони (переважно екзотичні фрукти), а в самому фіналі – тонка гірчинка цедри і м’яка деревна терпкість.

КАВІСТ & КУРТЬЄ: 9,75

Явно Чудово текстуроване, з легкою рослинною і плодовою ноткою, у розвитку – прекрасний баланс кислотності. Вдих прямий і чистий, з чіткими сортовими характеристиками від ванілі до ананаса, а ще – тонкий шар горіхової олії. Видих – ледь мінеральний, але не кислотний (кислотність якраз гранично інтегрована). Є яблучні нотки, ананас і багато м'якоті грейпфрута. А от фінал трохи терпкуватий – з деякою деревною і цедровою нотою.