Cabernet Sauvignon Trapiche Vineyards

24 мая 2018


Верхів'я Мендози

Чи не найбільше і не найповажніше виноробне підприємство Аргентини, яке за абсолютними показниками обсягу виробництва, експорту вин преміум-класу посідає провідні позиції у всій Південній Америці.

Створена ще в 1883 році відомим аргентинським політиком і бізнесменом (і просто публічною особою) Tiburcio Benegas, на сьогодні виноробня являє собою грандіозний виробничий конгломерат, що охоплює надсучасне виробництво, понад 1000 га власних виноградників (а загалом під контролем — 6500 га) та контрактні відносини понад з двомастами виноградарськими кооперативами. Щорічний світовий продаж у 3,5 мільйона пляшок вина — ілюстрація рівня та можливостей компанії. Trapiche Vineyard Collection — це одна з кількох основних колекцій компанії, яка характеризується індивідуальним підходом до кожного з сортів винограду, що входять до неї, а стосовно Каберне має такі особливості: - виноград вирощується на спеціальних ділянках високогір'я Мендози (долина річки Мендоза) і збирається виключно вручну; - винифікація здійснюється в нержавіючих ємностях щонайменше 25 днів і в умовах жорсткого дотримання температурного режиму; - перед розливом вино контактує з мезгою упродовж кількох днів. Об'єктивні дані: міцність — 13.5%, виноград — 100% Каберне Совіньон.


Вердикт експерта:

89 (100)




Основні характеристики:

Країна: Аргентина

Виробник: Trapiche

Власник: Trapiche

Марка: Trapiche

ТАБЕЛЬ ВІД ПРОФІ: 9,72

Прозорість і колір — виражений червоний колір. Аромат — характерний для цього сорту, з чіткими плодовими і деревними складовими. Смак — характерний для цього сорту, з гранично асимільованим спиртом і рівними стійкими танінами. Доволі свіжий у своїй ягідній плодовості з легкими відтінками спецій і димним фіналом.

АВТОРТЕСТ: 9,72

Дуже ароматне і яскраве — у типовому новосвітському стилі Каберне. Причому ще й безпрецедентно свіже. Вдих характеризується повними і стиглими фруктовими нотами, серед яких чітко виділяються ягідні відтінки (ожина та дрібна червона м'ясиста вишня). Деякі прянощі змішуються з рослинною складовою і у фіналі видають деревну ноту — кедр і горіхову віддушку. Видих також плодовий, але вже відчувається слива (від свіжої до чорносливу) і тонкі відтінки копченостей, тютюну та спецій у самому фіналі.