Частування для юних гурманів

5 декабря 2018

Не секрет, що формування звичок, смаків і уподобань людини починається в ранньому дитинстві — в період, коли допитливий юний розум, потроху звикаючи до величезного навколишнього світу, намагається розібратися, образно кажучи, що таке «добре» і що таке «погано». Безсумнівно, це твердження справедливе і до такої важливої складової людського життя, як їжа. Саме через враження, отримані в ранньому дитинстві, хтось із нас до глибокої старості обожнює манну кашу і запросто відкриє ворогові військову таємницю за гірку сирників з родзинками, а хтось блідне, побачивши молочну пінку у своїй каві чи курячу шкірку в бульйоні. А коли йдеться про дітей, здатних, наприклад, без здригання уплітати такі страшенно корисні речі, як броколі або брюссельська капуста, то іноді здається, що в природі вони зустрічаються рідше, ніж чесні політики. Але що ж зробити, щоб ваш малюк без обіцянки хабара у вигляді, скажімо, тістечка, нової іграшки або походу в цирк (і вже тим паче без погроз застосування ременя або позбавлення улюблених відеоігор) з апетитом з'їдав дочиста геть усе, що лежатиме у нього в тарілці? 

Що ж, іноді допомагає батьківський приклад (мавпочка бачить — мавпочка повторює), а ще ширяться чутки, що деякі хитрі мами ховають на дні тарілки з кашею протиотруту. Проте є набагато простіше й елегантніше рішення. Як ми вже казали, дитина лише починає пізнавати навколишній світ. У цьому й полягає вихід! Слід зробити їжу для вашого малюка не просто корисною і смачною (смак, звісно, можна оцінити лише «після того як»), а ще й цікавою і незвичною на вигляд — і ефект вас просто вразить!

Майстри кухні з Кулінарного Дому «ІБІС» вже давно знають цю таємницю. І от, нарешті, у величезному переліку страв від Кулінарного Дому виділено спеціальне дитяче меню, асортимент якого відтепер і надалі розширюватиметься і вдосконалюватиметься на користь і втіху вам та вашим малюкам. 

Ось, наприклад, страва під назвою «Рибка» — своєрідна відповідь Кулінарного Дому на традиційні англійські «фіш-енд-чіпс»; доки ваш карапуз їстиме її, розкажіть, що точнісінько такі самі шматочки філе судака і скибочки картоплі фрі сьогодні принесли на ланч справжній королеві в найсправжнісінькому королівському палаці — і ви незчуєтеся, як тарілка спорожніє. Або «Кошеня» — пюре зі збитої в пишну масу протертої відвареної картоплі, змішаної з маслом та вершками, і котлетки, дбайливо виліплені з пропущеного через м'ясорубку філе тріски і тиляпії з додаванням яйця, вершків, цибулі та спецій, паніровані в сухарях і обсмажені в олії. На тарілці все це викладено і прикрашено шматочками овочів так, що вийшла точна копія котячої мордочки — аж до рожевого язичка і гордовитих вусів. Не всякий дорослий встоїть перед такою красою!

А на солодке у нас є, наприклад, сирні кульки з соусом — їх роблять з добірного сиру, ретельно розтертого з ваніллю та цукром і перемішаного із запареними родзинками; з отриманої маси ліплять невеликі кульки, які двічі панірують у сухарях і обсмажують у фритюрі, посипаючи готові цукровою пудрою. А соус до них готують з перетертої з цукром малини! Або ось кошики з пісочного тіста з сирно-банановою начинкою. Тут кружальце банана кладуть на дно попередньо випеченого кошика, а поверх нього кошик заповнюється ніжною повітряною масою із сиру, сметани, цукру та ванілі, збитих у блендері, після чого кошик із начинкою буквально на п'ять хвилин відправляється в духовку — і готово!

Надалі ж асортимент страв спеціального дитячого меню від Кулінарного Дому "Ібіс" неухильно збільшуватиметься, і під час кожного нового візиту на юних гурманів та їхніх батьків чекатимуть смачні, корисні і надзвичайно цікаві новинки — отож приходьте до нас частіше!

Дитяче меню